Πώς απάντησε η Σία Αναγνωστοπούλου στο τραγικό σχόλιο του Γερούν Ντάισελμπλουμ για τον ευρωπαϊκό νότο;

Την απάντηση που δεν έδωσαν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, την απάντηση που του αρμόζει και στο ύφος που του αρμόζει, δίνει στον Γερούν Ντάισελμπλουμ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Μέσω της σελίδας της στο Facebook έδωσε στον πρόεδρο του Eurogroup ένα ράπισμα που του αξίζει.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν «μασάει» τα λόγια της, θεωρεί πως οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για τους Νότιους που έφαγαν τα λεφτά τους στις γυναίκες και το ποτό και μετά ζήτησαν βοήθεια από τους Βόρειους είναι, πέρα από απαράδεκτες και ξενοφοβικές και άκρως σeξιστικές.

Και γι’ αυτό καλεί τις «πουτ@νες του Νότου», να απαντήσουν τον πρόεδρο του Eurogroup με τον τρόπο που του αρμόζει.

Υπογράφει μάλιστα το post ως «μια «πουτ@ν@» του Νότου».

Όλο το post της Σίας Αναγνωστοπούλου:

«Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλούμ. Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών; Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι «Νότιοι» και οι «Βόρειοι» (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι).

Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το «λάφυρο» των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες «λάφυρο»). Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ «πουτ@νες» (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους); Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της.

Καλώ τις «πουτ@νες» γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις «πουτ@νες» του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι «γυναικεία» υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη.

Μία «πουτ@ν@» του Νότου.

www.fimes.gr